Περιγραφή

Το ελαιόλαδο ATHENIAN παράγεται από άγουρες αγριελιές από την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, ένα από τα εναπομένοντα άθικτα κομμάτια του αυθεντικού φυσικού ελαιώνα των Αθηνών. Η υψηλή ποιότητά του έχει ελεγχθεί με τα πιο σύγχρονα μέσα από τα εργαστήρια των τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής.

 

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η χαρακτηριστική πικάντικη γεύση του που συνδέεται με την αυξημένη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες (EU Health Claim 432/2012). Oλα τα έσοδα από τη διάθεσή του ATHENIAN θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας σχετικά με το ελαιόλαδο. Η παραγωγή του υποστηρίχθηκε οικονομικά μέσω δωρητών από το πρόγραμμα Interreg ARISTOIL.

Το ελαιόλαδο ATHENIAN αποτελεί ένα εμβληματικό προϊόν με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αθηνών θέλει να δείξει το δρόμο προς την εξωστρέφεια και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για την πρωτότυπη αξιοποίηση της περιουσίας του Πανεπιστημίου προς όφελος της εύρεσης πόρων για την υποστήριξη της έρευνας.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Επικοινωνία με την ιστοσελίδα του Ελαιόλαδου Athenian του ΕΚΠΑ

Σύνδεσμοι

   Επίσημη ιστοσελίδα του Ιστότοπου Ελαιόλαδου Athenian του ΕΚΠΑ

   Σελίδα παραγγελίας του Ελαιόλαδου Athenian στο Ηλεκτρονικό κατάστημα Αναμνηστικών του ΕΚΠΑ

Scroll to Top